Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

25 úno 2013

Značka Jeep® na 83. mezinárodním autosalonu v Ženevě

Po roce výrazného obchodního úspěchu se značka Jeep® vrací na 83. mezinárodní autosalon v Ženevě se třemi evropskými premiérami: novým modelem Grand Cherokee 2014, novým modelem Jeep Compass a novou speciální edicí Jeep Wrangler Rubicon 10th Anniversary. Tato trojice nových modelů je důkazem nepřetržitého vývoje značky Jeep ve smyslu technologií, schopností a výkonu.

 

Po roce výrazného obchodního úspěchu se značka Jeep® vrací na 83. mezinárodní autosalon v Ženevě se třemi evropskými premiérami: novým modelem Grand Cherokee 2014, novým modelem Jeep Compass a novou speciální edicí Jeep Wrangler Rubicon 10th Anniversary. Tato trojice nových modelů je důkazem nepřetržitého vývoje značky Jeep ve smyslu technologií, schopností a výkonu.

Rok 2012 byl pro značku Jeep rokem výrazného růstu, a to jak ve smyslu prodejů, tak i image. Jeep byl v Evropě jednou ze značek, které se mohou pochlubit trvalým růstem prodejů, konkrétně o 20 %. Tento výsledek pomohl značce Jeep v loňském roce dosáhnout rekordního celosvětového prodeje přes 700 000 vozidel.

Expozice značky Jeep v Ženevě se rozprostírá na ploše 1056 m2 a je situovaná v hale 5. Extrémní písečná off-roadová dráha a moderní městské panorama tvoří pozadí, které vypovídá o mimořádných jízdních vlastnostech modelů Jeep, které jsou schopné prokázat svůj talent i ve zcela diametrálně odlišném prostředí - ve městě i na nejnáročnějších off-roadových tratích. 

Hvězdou expozice značky Jeep v Ženevě je bezesporu Jeep Grand Cherokee modelového roku 2014. Toto nejoceňovanější velké SUV všech dob dostalo zcela novou osmistupňovou automatickou převodovku. Tato převodovka, která bude k dispozici pro všechny modely řady, významně přispívá ke snížení spotřeby paliva a emisí, přičemž současně zlepšuje akceleraci a plynulost řazení převodových stupňů.

Každá verze vlajkové lodi značky Jeep je nyní charakteristická jedinečným stylistickým provedením karoserie a interiéru. Mezi novými prvky nechybí standardní bi-xenonové světlomety s LED světly denního svícení DRL, nové barevné kombinace exteriéru i interiéru a nový design kol. K exkluzivnějšímu charakteru interiéru přispívá rovněž řada nových prémiových prvků zahrnující například kůži Natura-Plus, vysoce kvalitní dřevo nebo zcela nový tříramenný volant. Z nových prvků zaslouží zmínku také infotelematický systém UConnect s 8,4palcovou dotykovou obrazovkou nebo u značky Jeep zatím ojedinělý, řidičem konfigurovatelný multifunkční 7palcový displej TFT.

Legendárních schopností v terénu dosahuje Grand Cherokee prostřednictvím jednoho ze dvou systémů pohonu všech kol (Quadra-Trac II a Quadra-Drive II), pneumatického pérování Quadra-Lift a systému řízení trakce Selec-Terrain.

Nový Jeep Grand Cherokee modelového roku 2014 rovněž nabízí nejmodernější prvky aktivní a pasivní bezpečnosti, včetně přepracovaného systému varování před čelním nárazem Forward Collision Warning s funkcí zmírnění následků nárazu Crash Mitigation a také nového aktivního systému Selec-Speed Control. Rozsáhlá paleta standardních prvků aktivní a pasivní bezpečnosti se tak rozšiřuje o další dva velmi významné systémy.

Nový Jeep Grand Cherokee 2014 bude na evropský trh uveden v třetím čtvrtletí roku 2013 a bude nabízen ve stupních výbavy Laredo, Limited, Overland a rovněž nejvyšší specifikaci Summit.

Evropskou premiéru v expozici značky Jeep v Ženevě zažívá i Jeep Compass modelového roku 2014. Důležitou inovací řady Jeep Compass je v modelovém roce 2014 nová šestistupňová automatická převodovka PowerTech. Ta díky hladšímu a plynulejšímu řazení poskytuje modelu Compass 2014 lepší jízdní vlastnosti. Vůz prošel také modernizací designu karoserie a může se pochlubit i vytříbenějším a komfortnějším interiérem. Nový vůz nabízí rovněž nové bezpečnostní prvky, boční airbagy instalované v předních sedadlech a zadní parkovací kameru ParkView. Samozřejmostí je široká škála prvků přispívajících k většímu komfortu na silnici i v terénu.

Standardní výbava zahrnuje klimatizaci, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, mlhová světla, bezklíčový systém Keyless entry, tempomat, přenosnou dobíjecí svítilnu, systém elektronické kontroly stability ESP, elektronickou kontrolu proti převrácení, asistent rozjezdu do kopce Hill-Start Assist, ABS a zadní sklopná sedadla dělená v poměru 60/40.

Nový Jeep Compass modelového roku 2014 bude na evropský trh uveden v druhé polovině roku 2013 v třech stupních výbavy. Známé specifikace Sport a Limited doplní zcela nový výbavový stupeň North.

V expozici značky Jeep v Ženevě se v evropské premiéře představí i nová speciální limitovaná edice Jeep Wrangler Rubicon 10th Anniversary, která vznikla při příležitostí desátého výročí zrození nejschopnějšího Wrangleru všech dob, verze Rubicon. Nová speciální edice bude k dispozici v dvoudveřové verzi Wrangler a čtyřdveřové verzi Wrangler Unlimited a nabídne jak zážehový, tak i přeplňovaný vznětový motor.   

Karoserie této speciální edice nabízí řadu jedinečných stylistických prvků, které tomuto kultovnímu modelu dodávají přímo exkluzivní vzhled. Zmínku zaslouží dvojité vstupy vzduchu na kapotě PowerDome a 17palcová hliníková kola Rubicon v černé barvě s leštěným povrchem a červeným logem se siluetou Wrangleru na okraji. Interiéry se mohou pochlubit exkluzivními červenými koženými sedadly s vygravírovaným logem „Rubicon 10th Anniversary" na opěradlech předních sedadel. Středovou konzoli a kožený volant zdobí červené prošívání.

Nová speciální edice Jeep Wrangler Rubicon 10th Anniversary bude na evropský trh uvedena v třetím čtvrtletí roku 2013.  

Expozice Jeep

Expozice v Ženevě zdůrazňuje univerzálnost značky Jeep, která je synonymem originality a špičkových technologií. Rozlehlá a moderně pojatá expozice zdůrazňuje nejnovější technologický pokrok v podobě modelu Grand Cherokee modelového roku 2014. Krajina s písečnými dunami evokuje legendární off-roadové schopnosti kultovního modelu Jeep Wrangler, který je nejschopnějším sériově vyráběným off-roadem svého segmentu.  

V expozici značky Jeep bude návštěvníkům distribuován zcela nový plně interaktivní prospekt modelu Grand Cherokee 2014. Veškerá videa, která je možné prostřednictvím AR kódu stáhnout, budou k dispozici i v tzv. rozšířené realitě pro nejrůznější mobilní zařízení, chytré telefony a tablety. Po stažení AR kódu mobilní aplikace z App Store, GooglePlay a všech hlavních platforem Android, bude mít uživatel přístup ke všem fotografiím obsaženým v prospektu počínaje titulní stranou a konče poslední stránkou, a také ke všem souvisejícím videím. Prostřednictvím tohoto prospektu se návštěvníci dozvědí o novém modelu Grand Cherokee vše, a to jednoduchou a intuitivní cestou.

Všechna videa, která byla vytvořena pomocí počítačové grafiky, budou zveřejněna i na internetu, a to na oficiálních sociálních sítích značky Jeep v Evropě. K dispozici budou i na komunitních stránkách Jeep-people.com, které jsou věnované všem, kteří se ztotožňují s hodnotami značky Jeep. Tento obsah bude k dispozici i na hlavních sociálních sítích značky Jeep:   

www.facebook.com/JeepOlllllllOpeople; www.youtube.com/JeepOlllllllOPeople; www.twitter.com/Jeep_People; www.instagram.com/jeeppeople; www.pinterest.com/jeeppeople a www.flickr.com/jeep-people.

 

V expozici nebude samozřejmě chybět ani koutek s oficiálními předměty značky Jeep.

Prostřednictvím prospektů a informačních materiálů se návštěvníkům představí také produkty FGA Capital, zaměřené na automobilový trh. Finanční společnost působí na všech hlavních evropských trzích (ve Švýcarsku prostřednictvím Fidis Finance) s posláním podpořit prodeje všech značek Fiat Group Automobiles prostřednictvím inovativních finančních produktů a služeb určených pro dealerskou síť, zákazníky a společnosti.

Vyhrazený prostor v expozici představí také exkluzivní příslušenství značky Mopar®. V portfoliu Fiatu a Chrysleru představuje Mopar značku, která nabízí originální díly a příslušenství, odborný servis a kompletní péči o vozidlo. Kultovní Jeep Wrangler vystavený v čtyřdveřové verzi Unlimited 2.8 l CRD Sahara s automatickou převodovkou bude obsahovat některé doplňky od Moparu. Pochlubí se chromovanými otvory v mřížce chladiče a chromovanou koncovkou výfuku, dále kryty vnějších zpětných zrcátek v barvě karoserie a pevným krytem rezervního kola. Všechny tyto doplňky dodávají modelu Jeep Wrangler na exkluzivnějším vzhledu. Doplňky, jakými jsou zástěrky, zámky kapoty a ochrana prahů dveří, přináší modelu větší funkčnost.   

Značka Jeep

Jeep je globální značkou koncernu Chrysler, která se podílí na veškerých příjmech koncernu mimo Severní Ameriku až třemi čtvrtinami.  

Značka Jeep, která se může pochlubit více než 70letou historií, si díky svému originálnímu pojetí stále udržuje vedoucí pozici na trhu terénních vozidel. Díky svým schopnostem a univerzálnosti jsou automobily Jeep vyhledávány lidmi toužícími po mimořádném zážitku z jízdy. Jeep nabízí svému majiteli maximální pocit bezpečí a důvěry v jakémkoliv terénu a je tak otevřenou výzvou žít život naplno.

Paletu modelů značky Jeep pro region EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) tvoří typy Compass, Grand Cherokee, Wrangler, Wrangler Unlimited, Patriot a Cherokee (posledně jmenovaný model je k dispozici pouze na vybraných trzích). Vozidla jsou dostupná též ve verzích s pravostranným řízením a zákazník má na výběr mezi zážehovými i vznětovými motory. S tímto portfoliem se celosvětové tržby značky Jeep od roku 2009 zvýšily o více než 100 procent - včetně 160procentního nárůstu na mezinárodních trzích.

 

Rok 2012 přinesl značce Jeep rekordní celosvětové prodeje dosahující přes 700 000 vozidel. Grand Cherokee zaznamenal celosvětově přibližně 220 000 prodaných vozidel, z toho 52 000 na mezinárodních trzích. Od roku 2009 prodeje modelu Grand Cherokee vzrostly v USA o 200 % a mimo Severní Ameriku o 250 %.

Jeep Grand Cherokee je nejprodávanějším modelem značky. Poprvé byl představen v roce 1992. Od této doby značka Jeep prodala téměř 5 milionů vozů Grand Cherokee - více než 600 000 mimo Severní Ameriku.

 

Jiný obsah